Museer

– kulturhistorie og kunst

Historiecenter Dybbøl Banke

Vi er i det dramatiske år 1864, da Danmark var i krig med to af Europas stormagter – Preussen og Østrig. Krigen bliver afgjort med angrebet på Dybbølstillingen den 18. april 1864, og Danmark led nederlag og må afstå Holsten, Lauenborg og Slesvig.

Det hele foregik på og omkring Dybbøl Banke, hvor der i dag ligger et stort historiecenter. Her kan I selv gå på opdagelse i de spændende fortællinger, og gå de selvsamme steder hvor danskere og preussere kæmpede mod hinanden. I kan både se og mærke det ægte materiel, og opleve personer gå klædt som i 1864, mens de fortæller deres historier.

Få fortællingen om denne menneskeskabte samfundskatastrofe, hvor danskere og tyskere kæmpede for det, de hver især syntes var en retfærdig sag. Og derfra se ind i den fremtid, der ventede dem.

 

Hedeby

Umiddelbart nord for det gamle Hedeby ved Slesvig ligger en klynge huse, som ligner skibe, der er stillet på hovedet. Hedeby-museet, drives af Gottorp Slot og blev oprettet i 1985 og rummer mange af de genstande, som er blevet gravet frem i Hedeby. Udstillingen giver et godt indtryk af den tids forskellige håndværk, husflid, byggestil m.m.

I den såkaldte vikingeskibshal findes vraget af et delvist udbrændt vikingekrigsskib, som blev fundet hvor Hedebys havn lå, og som nu er genopbygget.

Et museumsbesøg og en vandretur i det gamle Hedeby er bestemt en oplevelse for både børn og voksne.

 

Krusmølle

Ikke så langt fra Lærkelunden ligger Krusmølle, syd for Aabenraa. De har åbent onsdag – søndag, oasen i det grønne – som den kaldes – er altid et besøg værd! Her finder I bl.a. en dejlig café der bl.a. byder på en rigtig lækker brunch, frokost, arbejdende værksteder og brugskunst.

Krusmølle menes at kunne dateres helt tilbage til Hertug Hans’ tid, i 1521-1580. Møllen har en spændende og actionfyldt historie, der blandt andet inkluderer ildebrand.

I løbet af året byder de også på forskellige arrangementer på møllen. Blandt andet koncerter, mad events, forskellige smagninger, grisevæddeløb, kanosejlads, og skattejagt for de mindste børn. Alt i alt er Krusmølle et dejligt sted at besøge.

 

Find overnatning

Camping, hytter eller udlejning af campingvogne og luksustelte.

camping

Pakker og tilbud

Vi har pakket gode og sjove feriepakker til jer, der gerne vil opleve en masse mens I er på ferie.

Personlig assistance

Vi er altid klar til at assistere dig, hvis du har brug for hjælp til at booke, eller mangler informationer. Ring eller skriv til os...

info@laerkelunden.dk

Kort og godt...

Lærkelunden er pladsen, hvor I kan opleve et personligt og nærværende værtskab lidt ud over det sædvanlige.

Campingpladsen ligger ned til Flensborg Fjord i Sønderjylland omgivet af skøn natur. Vi byder på indendørs swimmingpool, lege/aktivitetshus og alt I har brug for, når det drejer sig om køkken-, bad og toiletfaciliteter.

Cookies

Find os

Lærkelunden Camping
Nederbyvej 25, 6300 Gråsten.

ikon FB   +45 74 65 02 50

ikon ring beige   info@laerkelunden.dk

ikon ring beige   Følg os på Facebook

dk kort neg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom
først til de gode tilbud. Få informationer
om stort og småt fra pladsen.

Tilmeld her!