Slotte og kirker

– oplev historiske bygningsværker, udstillinger og smukke haver

Gråsten Slot

Gråsten Slot og Slotshave ligger smukt placeret kun 10 minutter fra Lærkelunden. Omgivet af den sønderjyske natur med skov og sø, er slottet bestemt et besøg værd, både for familie og unge voksne. Rigtig mange gæster nyder de mange vandreruter rundt om slottet.

Gråsten slot er fra 1759 og er efterfølgeren for flere slotte, som har ligget på stedet siden 1500-tallet. Gennem årene er det flittigt blevet brugt som sommerresidens for flere af de kongelige – især Kong Frederik og Dronning Ingrid. Dette er også en af grundende til at slottet desværre ikke er åbent for offentligheden.

Til gengæld er slotskirken og haven åben, og bestemt et besøg værd. Kirken er utrolig smukt udsmykket med mange flotte detaljer, og haven ligeså – og det er uanset, hvilken årstid du kommer forbi på.

 

Sønderborg Slot

Sønderborg Slot ligger under en halv times kørsel fra Lærkelunden, og er derfor et oplagt mål for såvel børnefamilien, som de voksne eller unge campister..

Slottets historie formodes at gå helt tilbage til 1158, hvor det skal være grundlagt af Valdemar den Store som fæstningstårn. Gennem århundreder er slottet blevet ud- og ombygget, men i 1964-73 blev det restaureret og ført tilbage til den barokskikkelse, som slottet blev tildelt af Frederik IV i 1720’erne.

Der er selvfølgelig mulighed for at se slottet indefra via de mange forskellige udstillinger. Der er både faste udstillinger, som I altid vil kunne finde, samt skiftende udstillinger og sjove aktiviteter, som afhænger af årstiden. Ofte er også lokale kunstneres værker at finde på Sønderborg Slot. Er du heldig, tilbydes der også guidet rundvisning, når du kommer forbi.

 

Gottorp Slot

Gottorp Slot er bygget på en ø i Slien lidt vest for Slesvig centrum. Slottet var oprindelig biskoppens borg men fra 1268 overgik det til den slesvigske hertug. Christian 1. overtog slottet i 1559. Frederik 1. og Christian 3. udbyggede det yderligere. De gottorske hertuger boede på slottet i perioden 1544-1713 og gjorde slottet til et kulturcentrum med enestående bibliotek og kunstkammer.

Slottet var dansk kaserne i perioden 1852-1864 og derefter tysk garnison. Efter 2. Verdenskrig anvendtes slottet til husning af flygtninge og fra 1947 til arkivformål og museer, bl.a. kunstmuseum. I den gamle ridebygning umiddelbart vest for hovedbygningen udstilles Nydam-båden.

 

Glücksborg Slot

Glücksborg er et af de vigtigste residensslotte i Nordtyskland, og bestemt et besøg værd, når I ferierer i det sønderjyske. Vidste I, at det tager under 45 minutter at køre til Glücksborg fra Lærkelunden?

Slottet er præget af den europæiske historie, og er i øvrigt kendt som sædet for hertugerne af huset Slesvig-Holsten. Nogle gange også som regeringssæde for de danske konger – alle tilhørende det gamle stamhus Oldenborg.

Slottet fungerer bl.a. som museum, hvor I kan gå på opdagelse blandt den flotte indretning, og det imponerende bygningsværk, som blev opført tilbage i 1583-1587. Der er også ofte spændende arrangementer på slottet, som bl.a. tæller halloween, klassisk musik og meget mere. Alt i alt er der en masse spændende for både børn og voksne.

 

Den Gamle Kirke

Den Gamle Kirke, Sct. Laurentius, blev indviet i 1158 og er dermed en af landets 5 ældste kirker.

Historien er lige så lang som kirken er gammel. Store ting skal ske i og omkring kirken. Efter at koret har været udgravet, skal der laves ny alterskranke.

Kirken har med stor glæde fået bevilget 750.000 kr. fra A. P. Møllers Fond til restaurering af malerierne på pulpituret. Malerierne forestiller de tolv små profeter og har været overdækket i århundreder. Nu kommer de frem i dagens lys igen.

 

Find overnatning

Camping, hytter eller udlejning af campingvogne og luksustelte.

camping

Pakker og tilbud

Vi har pakket gode og sjove feriepakker til jer, der gerne vil opleve en masse mens I er på ferie.

Personlig assistance

Vi er altid klar til at assistere dig, hvis du har brug for hjælp til at booke, eller mangler informationer. Ring eller skriv til os...

info@laerkelunden.dk

Kort og godt...

Lærkelunden er pladsen, hvor I kan opleve et personligt og nærværende værtskab lidt ud over det sædvanlige.

Campingpladsen ligger ned til Flensborg Fjord i Sønderjylland omgivet af skøn natur. Vi byder på indendørs swimmingpool, lege/aktivitetshus og alt I har brug for, når det drejer sig om køkken-, bad og toiletfaciliteter.

Cookies

Find os

Lærkelunden Camping
Nederbyvej 25, 6300 Gråsten.

ikon FB   +45 74 65 02 50

ikon ring beige   info@laerkelunden.dk

ikon ring beige   Følg os på Facebook

dk kort neg

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom
først til de gode tilbud. Få informationer
om stort og småt fra pladsen.

Tilmeld her!